Dags att nominera till Årets rederi

Nu är det dags att nominera rederier till Föreningen Svensk Sjöfarts utmärkelse Årets rederi.

– Priset instiftades förra året och nu är det återigen dags att uppmärksamma ett rederi som har bidragit till att den stärka den svenska sjöfarten. Vi är särskilt nyfikna på nya kreativa lösningar som för utvecklingen framåt inom våra fokusområden och för branschen som helhet, säger Anders Hermansson, vd på Svensk Sjöfart.

Priset delas ut i samband med Svensk Sjöfarts årsmöte den 25 april. Juryn består av Mark Levengood, journalist, författare och programledare, Jenni Ranhagen, vd Näringslivets transportråd, Claes Berglund, ordförande Svensk Sjöfart, och Anders Hermansson, vd Svensk Sjöfart.

Rederiet som vinner behöver inte vara nominerat, men det ökar chanserna. Förra året fick vi in många intressanta nomineringar som visade på att många rederier hade gjort betydande insatser under det föregående året. Utmärkelsen Årets rederi gick 2023 till WALLENIUS SOL. 

För att tilldelas utmärkelsen årets rederi behöver en eller fler av följande kriterier ha uppfyllts under 2023. Rederiet har:

 • bidragit till att den svenska sjöfarten närmar sig visionen om framgångsrik svensk sjöfart för en hållbar värld.
 • hittat fram till en innovativ lösning som även för branschens utveckling framåt.
 • gjort något av särskild betydelse för:
  • den svenska handelsflottan.
  • att främja sjöfartens gröna omställning.
  • att främja sjöfartens säkerhetsarbete.
  • att främja en hållbar kompetensförsörjning.
  • social hållbarhet och verkat för en inkluderande bransch.

Nominera det rederi som du tycker bör premieras genom att skicka in din motivering till info@sweship.se. Vi tar emot nomineringar fram till den 29 februari.

Bakgrund:

Priset ”Årets rederi” instiftades av branschorganisationen Svensk Sjöfart år 2023 och tilldelas rederier som gjort något av särskild betydelse för den svenska handelsflottan och bidragit till att den svenska sjöfarten närmat sig visionen om en framgångsrik svensk sjöfart för en hållbar värld.

Publicerad: 2024-01-24