Vi välkomnar Helena Strand till Svensk Sjöfart!

Helena Strand började 1 april på Svensk Sjöfart som koordinator och kommer att arbeta deltid på Föreningen till sista september.

Varmt välkommen till Svensk Sjöfart Helena! Vad kommer du att arbeta med?

– Tack! Det jag främst kommer att arbeta med är forsknings- och innovationsfrågor. Jag kommer samtidigt arbeta deltid på Lighthouse som koordinator, säger Helena Strand.

Var har du gjort innan du kom till Svensk Sjöfart?

– Jag har tidigare arbetat på Göteborgs universitet i olika forskningsprojekt som projektassistent. Projekten har berört marina frågor på olika sätt, exempelvis hållbara anti-foulingmetoder på fritidsbåtar, havsplanering och vattenbruk, säger Helena Strand.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få lära mig mer om sjöfarten som har så stor betydelse för samhället och det ska bli mycket intressant att få en djupare inblick i branschen. Det kommer också bli spännande att titta närmare på olika projekt som gjorts och arbeta med inriktningen för forsknings- och innovationsfrågorna framöver. Att många frågor är kopplade till hållbarhet, miljö och klimat tycker jag också är intressant då dessa ämnen ligger mig varmt om hjärtat, säger Helena Strand.

Publicerad: 2018-04-23