Svensk Sjöfart söker kommunikatör (vikariat)

Svensk Sjöfart är en branschorganisation för svensk sjöfartsnäring och representerar ett 50-tal rederier med verksamhet över hela världen. Den svenska sjöfarten är en del av det europeiska sjöfartsklustret som kontrollerar drygt 40 procent av världshandelsflottan. Mer än 90 procent av Sveriges utrikeshandel går via sjöfarten och över 30 miljoner passagerare reser årligen till och från Sverige med färjor. Sverige är således nästan helt beroende av sjötransporter för både import och export. Svenska rederier bidrar till att säkerställa effektiva logistik och transportlösningar både i Sverige och utomlands. Hållbarhet är ett ledord i arbetet och svenska rederier ligger långt framme när det gäller omställning och bidrar aktivt till att driva teknikutvecklingen.

Vår nuvarande kommunikationsansvarig kommer att vara föräldraledig och vi söker nu en vikarie som kan stötta upp föreningens kommunikationsarbete under minst ett år med möjlighet till förlängning med start så snart som möjligt.

Omfattning

50-100 %, under 1 år med möjlighet till förlängning

Om rollen
Som vikarierande kommunikatör hos oss stöttar du föreningens kommunikationsansvarig i kommunikationsarbetet gällande bland annat sociala medier, press, hemsida och information till medlemmar. Du kommer ha ett stort ansvar för att arrangera föreningens events och seminarier. Du stöttar också i samarbetet med våra europeiska och internationella motsvarigheter. I rollen ingår också att kontinuerligt stötta i framtagandet av trycksaker.

Vi arbetar även mycket med likabehandlingsfrågor och för rätt person finns möjlighet att även arbeta med dessa frågor.

Du kommer att arbeta på vårt trevliga kansli som finns i centrala Göteborg. Vi är ett tiotal medarbetare där som har ansvar för olika frågor. Då vi är en liten arbetsplats hjälps vi åt med förekommande saker som behövs göras, det kan till exempel röra att förbereda för ett medlemsmöte.

Din profil
Vi söker dig som studerat kommunikation, journalistik, statsvetenskap eller motsvarande. Vi välkomnar även sökande som är i början av sin karriär och ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet från att arbeta som kommunikatör. För att lyckas med tjänsten är det viktigt att du är en god skribent.

Som person ser vi framförallt att du har ett eget driv, är noggrann och har en lösningsorienterad inställning. Du är även kreativ och flexibel. Vidare är du van vid och trivs med att arbeta med olika uppgifter och är prestigelös. Du ser dig också som en uttalad lagspelare och har lätt för att samarbeta med andra. Då vårt fokus är att leverera nytta till våra medlemmar ser vi gärna att du har ett kundtänk och är serviceorienterad. Vill du arbeta i en verksamhet med korta beslutsvägar och engagerade medarbetare och utvecklas i rollen som kommunikatör – då är du den vi söker!

Kvalifikationer:

  • Studerat kommunikation, journalistik, statsvetenskap eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Erfarenhet av att arbeta med arrangemang och event.

Meriterande:

  • Erfarenhet av marknadsföring och kommunikation i olika kanaler samt sociala medier
  • Erfarenhet av WordPress
  • Erfarenhet av In-design
  • Erfarenhet av Mailchimp
  • Erfarenhet av att filma och/eller redigera video.
  • Intresse för transport- och sjöfartsfrågor

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 14 april. Intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

För information om tjänsten, var vänlig kontakta Carolina Kihlström, carolina.kihlstrom@sweship.se,
0707- 23 36 42

Ansökan skickas till info@sweship.se

Publicerad: 2022-03-29