Svensk Sjöfarts medlem Thun Tankers döper nytt fartyg i Stockholm

I ett pressmeddelande skriver Thunbolagen om den stora nyheten som äger rum den 11 september – Stockholm får ett unikt besök i form av Thun Tankers klimatsmarta produkttanker ”Thun Venern”, som är designat för att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Under dagen ligger fartyget vid Skeppsbron och döps klockan 12:00.

Skeppsbron får tillfälligt en ny siluett den 11 september. Thun Tankers klimatsmarta produkttanker ”Thun Venern” som drivs med biogas eller naturgas, ligger under dagen vid Skeppsbron i Stockholm. Gudmor till fartyget blir riksdagsledamoten Anna-Caren Sätherberg och fartyget döps vid lunchtid den 11 september.

Thun Venern är ett av sex svenskflaggade systerfartyg som levererats till de svenska rederierna Thun Tankers, Furetank och Älvtank – samtliga rederier samarbetar inom nätverket Gothia Tanker Alliance. Fartygen har designats i syfte att bli världens mest miljövänliga tankfartyg. Med totalt tretton fartyg som kan drivas med biogas eller naturgas är rederierna som samarbetar inom Gothia Tanker Alliance ledande i utvecklingen mot en hållbar sjöfart.

– Thun Venern har byggts med den absolut senaste designen för att möta och överträffa nuvarande och kommande miljöregleringar. Thun Venern uppfyller höga krav på säkerhet och effektivitet med en mycket låg miljöpåverkan och drivs med biogas eller naturgas, säger Johan Källsson, VD, Erik Thun AB.

För mer information, kontakta:
Joakim Lund, CCO Thun Tankers BV, +46 (0)704 233247, joakim.lund@thuntankers.com
Anna Sixtensson, Erik Thun AB, + 46 (0)510 848 03, anna.sixtensson@thun.se

Publicerad: 2019-09-11