Svensk Sjöfart välkomnar Lisa Stockhaus som praktikant

Välkommen till Svensk Sjöfart Lisa! Vem är du och vad ska du göra på Svensk Sjöfart?

– Jag heter Lisa Stockhaus och går just nu sista terminen på Globala studier på Göteborgs universitet med inriktning humanekologi och internationella relationer. På fritiden gillar jag att vara med vänner och familj, träna, laga mat och quiza. Jag kommer att praktisera på Svensk Sjöfart under nio veckor. Mitt fokus kommer ligga på energi och förnybara energier och hur föreningen står i dessa frågor. Det bli jättekul att äntligen få använda det man lärt sig på universitetet till något praktiskt. Jag hoppas att jag ska få verktyg som jag kan använda mig av i mitt framtida arbetsliv och att detta kan bli en språngbräda för framtiden.

Varför valde du just Svensk Sjöfart?

– Jag fick höra talas om Svensk Sjöfart av en vän och blev då intresserad av att veta mer. När jag sedan började undersöka vidare och såg jag att ni arbetar mycket med klimat och miljö och har högt ställda mål. Jag hoppas också att även i framtiden kunna arbeta med havet och miljöfrågor på något sätt, antingen inom någon organisation eller myndighet. Innan jag började studera globala studier var jag till och med inne på marinbiologi och jag har alltid varit intresserad av havet så detta var väldigt naturligt val för mig.

– Det finns mycket som kommer att behöva göras i framtiden och att titta på bränslen är en bra början, men också hur vi nyttjar våra resurser och vad vi har för relation till vår natur. Det är viktigt att vi är medvetna om de klimatförändringar vi står inför och att det är ett globalt problem; klimatförändringar och inga gränser och detsamma gäller för miljöförstöringar.

Vad hoppas du ha lärt dig efter din praktikperiod?

– Mina förhoppningar att jag kommer härifrån med att ha lärt mig om förnybar energi, men också fått en inblick i hur det fungerar på företag i praktiken. Att få möjlighet till erfarenheten av att att vara på en riktig arbetsplats och se verkligheten är något annorlunda än att vara i skolbänken och jag hoppas att dessa veckor gör att jag känner mig redo för vad som komma skall.

Publicerad: 2020-01-20