Pia Berglund välkomnas till Svensk Sjöfart

Vi är glada att kunna välkomna ett nygammalt ansikte till oss. Pia Berglund, tidigare vd och vice vd för Svensk Sjöfart, kommer i första hand in som vikarie för vår medarbetare Camilla Åberg Linder som är föräldraledig.

Välkommen tillbaka till Svensk Sjöfart Pia! Vill du berätta lite om dig själv?

– Tack! Så otroligt roligt att få komma tillbaka till Svensk Sjöfart. Privat bor jag kvar i Norrköping men kommer att finnas både i Stockholm och Göteborg när det behövs. Jag har jobbat med sjöfart större delen av mitt liv både hos olika myndigheter såsom Sjöfartsverket, Transportstyrelsen, på EUs sjösäkerhetsbyrå men också jobbat som nationell samordnare för sjöfarten. De senaste åren har jag varit på ett startup-företag som jobbar med automation och elektrifiering vilket har varit otroligt stimulerande. Men mitt sjöfartshjärta har jag alltid haft kvar.

Vad ser du mest fram emot att arbeta med hos Svensk Sjöfart? Vilka frågor brinner du mest för?

– Det är verkligen bra fart i sjöfartsfrågorna nu och det rör på sig i många frågor som är avgörande för många medlemmar. Framför allt ska jag fokusera på näringspolitiken och framför allt då utredningen Vågade skatter, med förslag om en justerad tonnageskatt samt borttagandet av stämpelskatten. Jag kan verkligen se en stor skillnad i politikens vilja att leverera en sjöfartspolitik som kan göra skillnad för våra rederier. Det ska bli väldigt roligt att få vara en liten del i att se till att det nu blir verklighet.