Vi välkomnar Andrea Roempke till Svensk Sjöfart!

Varmt välkommen till Svensk Sjöfart Andrea! Vad blir din nya roll?

– Stort tack! Jag går in i rollen som Kommunikationsansvarig och kommer arbeta med Svensk Sjöfarts interna och externa kommunikation.

Vad har du gjort innan du kom till Svensk Sjöfart?

– Jag är Kommunikatör i grunden och har erfarenhet inom både offentlig och privat sektor. Under mina tre senaste år har jag varit på Utrikesdepartementet där jag jobbade som Kommunikationsstrateg och Presskommunikatör. Tidigare har jag bland annat jobbat som PR- och sociala medier konsult på Valentin Experience, som Marknadsförare och som Sändningsledare på TV4.

Vad ser du mest fram emot?

–  Det känns spännande att börja arbeta i en så viktig bransch som är helt ny för mig! Jag ser fram emot att jobba med olika kommunikationsinsatser för att sprida kunskap om den svenska sjöfarten. Bara en sådan sak som att mer än 90 procent av Sveriges handel går via sjöfarten visar hur avgörande branschen är för Sverige. Jag ser fram emot att jobba med Svensk Sjöfarts varumärke och främja sjöfartens intressen.

Till sist, vad gör du helst när du inte jobbar?

– Då umgås jag med min familj, skriver mycket och tränar! Sen älskar jag djur, att kasta mig in i nya projekt och prata om relationer och beteenden. Jag tar gärna skogspromenader med min Cockerspaniel!

Publicerad: 2024-05-30