Missa inte Vågrätt-veckan!

Den 2-6 november äger Vågrätt-veckan rum där flera olika talare kommer att berätta om vad som görs för att förbättra arbetsmiljön inom sjöfarten. Temat för veckan är ”Best Practice” och som värd för eventet är Sjöfartsverket som kommer att livesända samtal på Instagram hela veckan. Instagramkontot hittar ni här: @sjofartsverket.

Program

Måndag 2 nov 1000
Carolina Kihlström, Projektledare och kommunikationsansvarig på Svensk Sjöfart, berättar om vad Vågrätt är och vad man gör.

1020 Sara Fallahi, Forskare på RISE, berättar om vad man gör i projektet REDO och vad man kommit fram till hittills.

Tisdag 3 nov 1000
Anne Windfeldt Trolle, VD på Danish shipping, berättar om hur de danska rederierna jobbar genom initiativen Taskforce for more women in shipping och Girl Power.

Onsdag 4 nov 1000
Dennis Nyström, Verksamhetsutvecklare på organisationen MÄN. Pratar om hur machokulturen påverkar och hur vi kan använda den vetskapen för att skapa en bättre arbetsmiljö.

Torsdag 5 nov 1000
Hanna Sivervik, Avdelningschef på Siemens och ordförande i det kvinnliga nätverket GLOW. Och det är just om GLOW och andra initiativ som man jobbar med i Siemens vi skall fokusera vårt samtal på.

Fredag 6 nov 1000
Line Andersen, Projektledare och rekryteringsansvarig i Maritim Bergen. Som branschorganisation samordnar de ett knippe av initiativ för rekrytering och stöttning av sjö-kvinnor. Det vill vi ju gärna höra om!

(1020 Lars Höglund, VD Furetank. Som en redare som alltid har anställt kvinnor och det är inget konstigt med det)

Publicerad: 2020-10-29