Svensk Sjöfart söker kommunikationsansvarig/kommunikatör

Svensk Sjöfart är en branschorganisation för svensk sjöfartsnäring och representerar ett 50-tal rederier med verksamhet över hela världen. Sverige är som exportnation nästan helt beroende av sjötransporter för både import och export. Svenska rederier bidrar till att säkerställa effektiva logistik och transportlösningar både i Sverige och utomlands. Hållbarhet är ett ledord i arbetet och svenska rederier ligger långt framme när det gäller omställning och bidrar aktivt till att driva teknikutvecklingen.

Ditt framtida arbete

Vår nuvarande kommunikationsansvarig kommer att gå vidare till annan anställning inom branschen och vi söker nu en kommunikatör och kommunikationsansvarig.

I rollen arbetar du tillsammans med ytterligare en kommunikatörskollega samt övrig personal inom kansliet med att genomföra föreningens kommunikations- och informationsinsatser. I rollen ansvarar du för kommunikationsarbete gällande bland annat sociala medier, press, hemsida och information till medlemmar och andra intressenter. Du kommer ha ett stort ansvar över att arrangera föreningens events och seminarier. Du stöttar också i samarbetet med våra europeiska och internationella motsvarigheter. I rollen ingår också att kontinuerligt stötta i framtagandet av trycksaker och give-aways.

Inom Svensk Sjöfart arbetar vi med ett brett spektrum av frågor, alltifrån tekniska frågor inom miljö- och säkerhetsområdet till näringsvillkor och utbildningsfrågor. I rollen kommer du att arbeta tillsammans med övriga kollegor inom kansliet både vad avser transportpolitiska frågor, forskning och utveckling, samt säkerhet, klimat och miljö.

Du kommer att arbeta på vårt kansli antingen i Göteborg eller i Stockholm. Vi är ett tiotal medarbetare som har ansvar för olika frågor. Då vi är en liten arbetsplats hjälps vi åt med förekommande saker som behöver göras, det kan till exempel röra att förbereda för ett medlemsmöte. Resor ingår i tjänsten.

Vem är du?
Till den här rollen söker vi dig som är nyfiken och har ett stort samhällsintresse. Du lockas av en stor variation i arbetet och trivs i en mindre och prestigelös kontext där alla samarbetar för att nå organisationens gemensamma mål. Du har en god förmåga att nå ut till relevanta målgrupper och gärna erfarenhet av arbete med kommunikationsfrågor. Du har en god förståelse för hur politiska beslut påverkar förutsättningarna för svenska företag och intresse av påverkansarbete. Du arbetar strategiskt och har en stor fallenhet för att utrycka dig i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

Som person ser vi framförallt att du har ett eget driv, är noggrann och har en lösningsorienterad inställning. Du är även kreativ och flexibel. Du har en god förmåga att utveckla nätverk och dialogen med medlemsföretag, myndigheter, politiker och andra branschintressenter. Vidare är du van vid och trivs med att arbeta med olika uppgifter och är prestigelös. Du ser dig också som en uttalad lagspelare och har lätt för att samarbeta med andra. Då vårt fokus är att leverera nytta till våra medlemmar ser vi gärna att du har ett kundtänk och är serviceorienterad. Vill du arbeta i en organisation med korta beslutsvägar och engagerade medarbetare och utvecklas i rollen som kommunikatör – då är du den vi söker!

Du måste ha

  • Avslutad akademisk examen inom relevanta områden, gärna med inriktning mot kommunikation, journalistik, statsvetenskap eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har  

  • Erfarenhet av arbete med press- eller kommunikationsfrågor
  • Erfarenhet av att arbeta med arrangemang och event
  • Erfarenhet av kommunikation eller marknadsföring i olika kanaler samt sociala medier
  • Erfarenhet av arbete med pressfrågor eller från bransch/intresseorganisation
  • Erfarenhet av arbete med verktyg som WordPress, In-design och Mailchimp
  • Intresse för transport- och sjöfartsfrågor

Mer information

Anställningen är en tillsvidareanställning med placering i Göteborg eller i Stockholm. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta vd Anders Hermansson, anders.hermansson@sweship.se

Vi har gjort våra medieval och vill därför inte bli kontaktade av sälj/rekryteringsföretag.

 

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 20 oktober, till info@sweship.se.  Urval och intervjuer sker löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess. 

Välkommen att bli vår nya kollega!