Shipgaz byter namn till Seably och satsar stort

Seably AB, tidigare Shipgaz training AB och ett dotterbolag till Svensk Sjöfart, har genomfört en helt ny utbildningssatsning.

– Vi tycker att det är dags för företag att sluta bygga utbildning i silor och istället börja dela kunskap och samarbeta inom branschen. Därför har vi utvecklat en ny typ av digitala tjänster som gör att hela sjöfartssektorn kan delta i att bygga, marknadsföra och sälja kurser, säger Tomas Lindberg, VD för Seably, i ett pressmeddelande.

Sjöfartstidningen skriver att den nya digitala utbildningsplattformen lanseras under tisdagen, och ger möjlighet för användare att ta del av redan existerande kurser eller utforma och lägga upp egna. Företag som lägger upp egna utbildningar kan tjäna pengar genom en delad royaltypool med månatliga utbetalningar.

Utbildningar som redan finns på Seablys plattform är bland annat flaggstatsgodkända STCW-kurser, lagstadgade utbildningar och introduktionskurser.

– Vi erbjuder detta på en plattform som fungerar bra på nätet och via mobilappar för iOS och Android. Apparna är byggda för användning till sjöss och används med en långsam internetanslutning. De använder samma tekniker som Spotify och Netflix, där sjömän kan ladda ner kurser lokalt på sin mobila enhet och slutföra utbildningarna utan en internetanslutning, säger Tomas Lindberg.

Läs mer.

Besök Seablys hemsida.

Publicerad: 2020-09-15