Infrastrukturministern svarar riksdagsledamöter om sjöfartsstödet

Flera riksdagsledamöter från Centerpartiet, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna har ställ skriftliga frågor till infrastrukturminister Tomas Eneroth och finansminister Magdalena Andersson om att göra det tillfälliga sjöfartsstödet tillgängligt. Nu har de fått svar.

– Jag är väl medveten om situationen i sjöfartsbranschen och de negativa effekter coronavirusets spridning har orsakat färjerederierna. Sjöfarten är viktig för Sverige och jag utesluter inte möjligheten att återkomma med ytterligare åtgärder, skriver Tomas Eneroth bland annat på riksdagens hemsida.

– Det är vår förhoppning att regeringen nu tar ett skyndsamt beslut om att införa en tillfällig förändring i sjöfartsstödet för att rädda den livsviktiga sjöfarten. Utöver riksdagsledamöterna har även fackföreningarna Seko Sjöfolk och Sjöbefälsföreningen vädjat till regeringen att införa förändringen och i ett upprop som startade igår har över 1600 personer redan skrivit på för sjöfarten, säger Rikard Engström VD Svensk Sjöfart.

Läs hela Tomas Eneroth svar här.

Publicerad: 2020-05-27